Registrace

Švédští EVERGREY navštíví Prahu

Švédští EVERGREY navštíví Prahu
22. srpna 2009 | Autor: Redakce Napařbě.cz Hudební alba

Tato švédská metalová kapely vznikla v roce 1996 a své první debutové album vydala o 2 roky později. Jejich hudba je rozdílná od normálního power metalu.

17. 9. 2009 20h Exit Chmelnice

Přidávají do ní různé temné zvuky podkreslené klavírovou linkou, která vytváří typický sound skupiny. Nezaměnitelný hlas Toma S. Englunda se začal šírit mezi fanoušky metalu nejdříve prvotinou „The Dark Discovery“ a následně si již razil cestu albem „Solitude, Dominance, Tragedy“. Nezaměnitelný mrazivý a přitom navýsost technický projev EVERGREY nazastínili ani četné personální změny v kapele. Kytarista Henrik Danhage se brzy vyprofiloval jako skladatel a pomohl Tomovi ve formování podoby EVERGREY. Výsledkem album „In Search of Truth“, kterým EVERGREY vstoupili do velkého světa progres metalu. Jejich schopnosti a stále se zlepšující kompoziční a aranžérské dovednosti dotáhly do maxima desky „Recreation Day“ a „The Inner Circle“, kde švédská pětice definitivně definovala svůj originální zvuk a vyjadřování. Po DVD a živé desce „A Night to Remember“ proto každý jejich příznivec čekal, zda se EVERGREY dokáží srovnat se situací, kdy je třeba vyrazit jiným směrem, nebo zda zvolí méně náročnou cestu. Protože však mluvíme právě o EVERGREY, výsledek je opět vynikající, i když Švédové vstoupili na pole pro ně dosud neorané. Ale výzvy tato kapela přijímat umí a pokaždé je proměnila v posluchačský zážitek.

Složení:

  • Jonas Ekdahl (bicí)
  • Jari Kainulainen (basa)
  • Tom Englund (vokály, kytara)
  • Rikard Zander (klávesy)
  • Henrik Danhage (kytary)

Diskografie:

  • 2008 Torn
  • 2006 Monday morning Apocalypse
  • 2005 A night to remember (DVD)
  • 2004 The inner circle
  • 2003 Recreation day
  • 2001 In search of truth
  • 1999 Solitude, Dominance, Tragedy
  • 1998 The dark Discovery

Cena vstupenky je 450, – Kč – Vstupenky na live koncerty si můžete zajistit objednáním přímo v klubu EXIT MUSIC HALL CHMELNICE a to telefonicky u produkce, popřípadě v předprodeji u sítě www.ticketportal.cz

Doporuč článek:

Přidat komentář - Nepřihlášený uživatel

Přidávat komentáře na náš web mohou pouze přihlášení uživatelé. Proto se prosím přihlaš pomocí přihlašovacího formuláře. Pokud náhodou ještě nemáš účet na našem webu, tak se neváhej registrovat pomocí registračního formuláře.

Hudební magazín plný hudebních novinek

Hudební magazín Napařbě.cz vznikl již před nějakou dobou, nyní jej však můžeš prohlížet v jeho zcela novém designu, který je mnohem přehlednější a modernější, než kdy dříve. Najdeš zde poutavé hudební články, fotoreporty, recenze, katalog klubů a ještě mnohem víc. S námi Ti rozhodně žádné hudební novinky neuniknou.

Napařbě.cz - odebírej náš obsah

Hudební magazín NaPařbě.cz na Facebooku Facebook Hudební magazín NaPařbě.cz na Twitteru Twitter Hudební magazín NaPařbě na RSS RSS